Apstiprināts starptautiskais projekts par senču prasmēm

26.12.2018.

Lauku atbalsta dienests ir izskatījis un apstiprinājis starptautisko projektu 19.3. pasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros. Projekta nosaukums “No tradicionālām amata prasmēm līdz mūsdienu ilgtspējīgiem lauku tūrisma produktiem”. Projekta Nr. 18-00-A019.333-000017. Kopējais apstiprinātais finansējums 85 061,15 EUR.

Projektā piedalās šādi partneri:

  • LAG Ziemia Bielska (Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemia Bielska) – Polija,
  • LAG Lunca Prutului de Jos – Moldova,
  • LAG Kazbegi – Gruzija,
  • LAG Heart of Slovenia (LAS Srce Slovenije) – Sovēnija,
  • LAG Campidano – Itālija, Sardīnija.

Mērķis: veicināt jaunus un uzlabot esošos lauku tūrisma produktu ražotājus pārtikā un amatniecībā sadarbības partneru teritorijās.

Plānotās aktivitātes un apraksts:

VIETĒJĀS aktivitātes:

  1. Mājražotāju un amatnieku kartēšana – datubāzes atjaunošana par līdzšinējo situāciju ražotāju un tūrisma piedāvātāju vidū.
  2. Semināri par dažādām tēmām.
  3. Pārtikas un amatniecības lauku tūrisma produkta meklēšana un kapacitātes celšana esošajiem.

Ar sadarbības partneriem tiks īstenotas šādas KOPĒJĀS aktivitātes:

  1. Pieredzes apmaiņas braucieni vienam pie otra, lai redzētu, kā senču prasmes tiek pārņemtas citur – Polija, Moldova, Gruzija, Slovēnija, Itālija. Brauciens kopā paredzēts 4 dienas: pirmā turpceļam, otrā seminārs, trešā apskates vizītes, darba grupas, labo piemēru rādīšana, ceturtā mājupceļš. Kopā 6 cilvēki – projektu vadītāja un 5 tūrisma produktu ražotāji (gan esošie, gan potenciālie).
  2. Garšas festivāls, kas būs arī kā šī projekta noslēgums un kura laikā sabrauks projekta partneri ar saviem labākajiem piemēriem (produktiem), kas ir tikuši pārmantoti no senču prasmēm un mūsdienās tiek pasniegti kā jauni, moderni tūrisma produkti. Kā arī mēs izrādīsim savējos un rīkosim darbnīcas novados.
  3. Visa projekta rezultātā tiek izstrādāts kopīgs elektronisks materiāls, kurā katra valsts apraksta 4 savus labākos piemērus/ pieredzes (angļu valodā).

Sīkāka informācija pie projektu vadītājas Ilvijas Ašmanes, tel.nr. 28367981 vai ilvija.asmane@aizkrauklespartneriba.lv

Papildus informācija par projektu mūsu mājaslapas sadaļā Senču prasmes.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi