Attīsta un popularizē jāšanas sportu

11.12.2018.

Biedrība “Veti Active” realizējusi projektu “Pamatlīdzekļa iegāde zirgu sporta attīstībai” un “Jātnieku un zirgu apmācības laukuma Veti labiekārtošana”.

Biedrības valdes priekšsēdētāja ir veterinārārste Iveta Kroiča, un darbs ar zirgiem ir viņas bērnības sapņu piepildījums. Vecbebros jau vairākus gadus ar jāšanas sportu nodarboties piedāvā biedrība “Veti active”, iespējas paplašinās, jo, realizējot Lauku atbalsta dienesta administrēto un biedrības “Aizkraukles rajona partnerība” atbalstīto projektu, veikta zirgu apmācības laukuma labiekārtošana.

Projekta kopējās izmaksas ir 5995 eiro, no kuriem 10% ir biedrības finansējums. Ar šo summu pietika, lai ievērojami uzlabotu jāšanas sporta treniņu apstākļus. Ļoti vajadzīga bija zirgu apmācības laukuma iežogošana, jo ierobežotā teritorijā dzīvnieku ir vieglāk apmācīt. Apkārt laukumam ierīkotas jaunas apgaismes laternas, kas ļauj ar jāšanas sportu nodarboties visu gadu. Ziemā laika apstākļi ir piemēroti treniņiem, taču bērni uz nodarbībām tiek pēc stundām, kuras beidzas pievakarē, kad satumst. Iegūts arī jauns inventārs — Latvijā izgatavotie šķēršļi, kas daudz kvalitatīvāk palīdzēs sagatavoties sacensībām.

Bērni ar prieku sēžas seglos un apgūst jāšanas prasmes. Jātnieki uz laukumu brauc trenēties arī paši ar saviem zirgiem. Lai jaunieši pienācīgi sagatavotos, te strādā pieredzējuši treneri, kuri guvuši panākumus Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās, mācot iejādes pamatus un lēkšanu.

Biedrības nākotnes nodoms ir piedāvāt izjādes pašiem mazākajiem, jau iegādāts arī ponijs. Iveta Kroiča novērojusi vairākas pozitīvas izmaiņas, kas notiek ar bērniem, kad viņi darbojas ar zirgiem: “Nodarbību laikā bērni kļūst atvērtāki, iemācās sadarboties un komunicēt ar dzīvnieku. Zirgiem piemīt arī ārstnieciskas spējas. Ja ir grūti, pietiek būt viņu tuvumā vai ķemmēt krēpe, un bēdas aizmirstas. Pēc treniņiem bērni izrāda iniciatīvu palīdzēt un dodas uz staļļiem apkopt dzīvniekus.”

Kopējās attiecināmās izmaksas — 5520 eiro, apstiprinātais publiskais finansējums — 4968 eiro.

Tuvākie notikumi
Visi