Sēļu zemes saules un vasaras sēņu izstāde un radošas miko darbnīcas Seces Omračos

02.07.2024.

7.jūlijā no pl. 11.00 līdz 15.00 Aizkraukles novada Seces pagasta Omračos, Sēļu zemes saules un vasaras sēņu izstāde. Miko darbnīcās – papīra un māla sēņu veidošana, piepju papīra liešana. Būs iespēja izmēģināt arī posas iekurus un nogaršot sēņu un medus maisījumus.

Izstādē varēs aplūkot tuvākajā apkārtnē ievāktus sēņu paraugus un uzdot jautājumus Latvijas Mikologu biedrības speciālistiem, kuri palīdzēs sugu noteikšanā un konsultēs dažādos sēņu pasaules jautājumos. Tāpat varēs uzzināt ne vien to, kāda loma sēnēm ir dzīvības un bioloģiskās daudzveidības uzturēšanā, bet arī, kā tās izmantotas senatnē pārtikā, tautas ārstniecībā, mājsaimniecībā un rituālos.

Izstāde notiek biedrībā “Ekociemats”, Aizkraukles novada Seces pagasta “Omračos”, mežu un pļavu ielokā, Sēlijas dabai un vēsturei veltītā teritorijā.

Šeit iespējams iepazīt ne vien sēnes, bet arī Sēlijas pļavu augus, ozolus, putnus un dzīvniekus to dabiskajā vidē, piedalīties Sēļu zemes saules radošajās darbnīcās – sakārtot domas, tinot puzurus, gleznojot uz ādas, veidojot no māla un darinot savu īpašuma zīmi no klūgām, klausīties stāstu par Sēlijas vēsturi vai skatīt to paša acīm.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi