z/s “Eģīši” īstenojuši LEADER projektu

02.02.2024.

2023.gadā Iršu pagasta zemnieku saimniecība “Eģīši” īstenoja lauksaimniecības  produktu  pārstrādes projektu “Just Bio produktu pārstrāde”  ELFLA programmas aktivitātē 19.2.1 “Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas”  saskaņā ar Aizkraukles rajona partnerības Sabiedrības virzīto vietējās attīstības stratēģiju 2014. – 2022.gadam.

Projekta attiecināmās  izmaksas ir 29 861.46 eiro, tajā skaitā 70% jeb 20 903.02 eiro ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projekta Nr. 23-04-AL08-A019.2103-000001 atbalsts.

Vairāk par uzņēmumu: http://www.justbio.lv/

Projekta mērķis ir saimniecībā izaudzēto smiltsērkšķu ogu pārstrāde. Plānotie produkti – smiltsērkšķu sula, smiltsērkšķu tēja, smiltsērkšķu pulveris, smiltsērkšķu eļļa, smiltsērkšķu zefīri un veselīgi našķi. Saimniecība vēlas savas bioloģiski audzētās ogas pārstrādāt vērtīgos un veselīgos produktos un tos nogādāt savam gala patērētājam.

Saimniecības mērķis ir radīt savas produkcijas pievienoto vērtību tepat Latvijā un vēlāk, pieaugot ražošanas apjomiem, apmierināt arī ārzemju tirgu. Lai mērķi īstenotu, ir nepieciešams pielāgot un labiekārtot ražošanas telpas, produkcijas noliktavu un iegādāties pamatlīdzekļus – iekārtas un aprīkojumu produkcijas pārstrādei. Saimniecība vēlas nodrošināt savā saimniecībā pilnu ražošanas ciklu- “no sēklas līdz galdam” un piedāvāt savam klientam vērtīgu produktu. Saimniecības uzdevums ir darīt pēc iespējas vairāk, lai klients redz šo preces vērtību, to novērtē un iegādājas. Saimniecība strādā raugoties ilgtermiņā un priecē klientu interese, atsaucība un atkārtotie pirkumi.

Ir izveidots smiltsērkšķu dārzs 4 ha platībā. Smiltsērkšķu dārzā 2023. gadā durvis vēra naktsmītne “Just Bio Smiltsērķšķu namiņš.

 
Saimniecības “Eģīsi” ražotā produkcija ir bioloģiski sertificēta. Saimniecībai ir svarīgas ilgtspējīgas saimniekošanas metodes, lai piedāvātā produkcija būtu ekoloģiski tīra patērētājam Latvijā un visā pasaulē.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi