Uzņemam viesus un rādām mūsu Senču prasmes

03.09.2021.

No 2021.gada 26. – 29.augustam mūsu teritorijā viesojās projekta Nr. 18-00-A019.333-000017 “No tradicionālām amata prasmēm līdz mūsdienu ilgtspējīgiem lauku tūrisma produktiem” partneri no Slovēnijas, Polijas, Itālijas un Moldovas; diemžēl partneri no Gruzijas nevarēja ierasties.

Lai gan dienās, kad devāmies apskates vizītēs, lija lietus un bija vēss, tas nemazināja prieku un sajūsmu partneru acīs par mūsu teritorijas uzņēmējiem, ražotājiem, aktīviem cilvēkiem un apkārtējo dabu.

Pirmajā dienā devāmies uz Skrīveru pārtikas kombinātu, kas ir senākais gotiņu ražotājs, kur katram bija iespēja ietīt gotiņas konfektes. Pēc tam uz Ragārēm, kur Jānis Vaivars mūs iepazīstināja ar savu saimniecību, kuras aizsācējs ir viņa vectēvs, un kur jau trešajā paaudzē saimnieko viņš pats.

 

Pēc gardām pusdienām Skrīveru mājas saldējumā devāmies uz Koknesi, kur, spītējot lietum, apskatījām vienu no apmeklētākajiem tūrisma objektiem – Likteņdārzu. Vēlāk ar mūsu tautas instrumentiem un dziesmām iepazīstināja Radošās mājas saimnieki biedrība “Baltaine”. Un vakaru noslēdzām ar interesantu stāstu Buršu alū un alus degustāciju.

   

Nākamajā dienā, 28.augustā, viesojāmies Ievas sierā, kur tikām iepazīstināti ar siera ražošanas procesu. Pēc tam ādas apstrādes meistarklase Dunensē, kuras laikā katrs varēja pagatavot sev atslēgu piekariņu.

 

  

Noslēgumā visi tika aicināti uz Kulinārā mantojuma tirgus dienu Kalna Ziedu sētā, kurā tikās visas projektā iesaistītās puses – projekta partneri, vietējie mājražotāji, uzņēmēji, kas bija devušies pieredzes apmaiņas vizītē pie partneriem un visi vietējie interesenti.

Pasākuma laikā katrs sadarbības partneris gatavoja savu tradicionālo ēdienu, ar ko iepazīstināja pārējos un deva nodegustēt. Latvijas vizītkarte bija sviesta kulšana pēc sentēvu metodes. Bez tā prezentējām arī mūsu rupjmaizi, sierus, medu, zivis, gaļu, kā arī viesiem bija iespēja piedalīties divās meistarklasēs – pagatavot savu garšaugu sāli, izvēloties sev tīkamās garšvielas, un iepazīties ar sietspiedes tehniku.

Ir izveidots video atskats par Kulinārā mantojuma tirgus dienu Kalna Ziedos. Skatīt ŠEIT

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi