Izveidota veterinārā klīnika mīļdzīvniekiem un pilnveidota mobilā klīnika lauksaimniecības dzīvniekiem

10.10.2020.

Divi jauni vetārsti Madara un Miks Kaidaki pēc LLU Veterinārmedicīnas fakultātes beigšanas un nelielas prakses Jelgavā ir pārcēlušies uz dzīvi Pļaviņās.

Šobrīd abi veterinārārsti apkalpo Pļaviņu pilsētas un Pļaviņu novada pacientus.

Miks Kaidaks strādā ar lauksaimniecības dzīvniekiem un zirgiem – veic slimību ārstēšanu un profilaksi, sniedz neatliekamo palīdzību, profilaktiskās manipulācijas, nagu apstrādi un nagu problēmu ārstēšanu, ķirurģiskās operācijas, veic ganāmpulka veselības vizītes.
Madara Kaidaka tendējas uz mīļdzīvnieku ārstēšanu un profilaktisko aprūpi.

Realizējot LEADER projektu, ir  izveidota  prasībām atbilstoša veterinārā klīnika, kas aprīkota ar operāciju galdu, lampu, svariem, inhalācijas anestēzijas iekārtu, skābekļa koncentratoru.

Iegādāts arī :

  • multiparametru monitors – palīgierīce, kas padara daudz sekmīgāku jebkuru operāciju, jo ļauj sekot līdzi dzīvnieka dzīvības funkcijām (tādām kā sirdsdarbība, pulss, ķermeņa temperatūra, asins spiediens) atrodoties narkozē – tādā veidā kontrolējot operācijas gaitu;
  • ultraskaņas skaleris ar mikromotoru, jo mūsdienās zobu problēmas mīļdzīvniekiem ir tikpat aktuālas kā cilvēkiem – tas ļauj veikt zobakmens noņemšanu, zobu urbšanu un sadalīšanu;
  • mikroskops un centrifūga – nodrošina klīnikā plaša spektra diagnostiko izmeklējumu veikšanu. Ar to palīdzību var veikt asins parazītu, urīna sedimeta, fekāliju parazītu, ādas nokasījumu un citoloģiskos izmeklējumus, kas ir ļoti plaša spektra un neatsverami izmeklējumi, ko iespējams veikt ātri un tur pat uz vietas klīnikā bez nepieciešamības paraugus vest uz laboratoriju, kas ievērojami samazina izmaksas un paātrina diagnozes uzstādīšanu, un efektīvu ārstēšanas uzsākšanu.

Pilnveidojot mobilo klīniku lauksaimniecības dzīvniekiem, ar kompaktu un ērti lietojamu USG ierīces aparātu, ir iespēja lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem piedāvāt jaunus un unikālus pakalpojumus VRG teritorijā. Ar USG ierīci liellopiem tiek izmeklēta dzimumorgānu sistēma, kas ir viena no galvenajām un svarīgākajām orgānu sistēmām, lai dzīvnieki sekmīgi un atbilstošā regularitātē spētu dot pēcnācējus.

Pieprasījums pēc veterinārajiem pakalpojumiem turpina pastāvīgi pieaugt.

Projektu uzraudzība tika veikta 02.10.2020.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi