Pavasara forums 2019

05.04.2019.

Š.g. 27.-28.martā Kokneses novadā, Vecbebru tehnikumā notika biedrības “Latvijas Lauku forums” organizēts “Pavasara vietējo rīcības grupu forums un kopsapulce”.

Foruma pirmajā dienā notika lekcija un diskusija ar Latvijas Kvalitātes biedrības valdes locekli Dzintaru Putni par vietējo rīcības grupu ilgtspējas veidošanu. Kā iespējams risināt un tikt galā ar vietējām rīcības grupām pieaugošo administratīvo slogu? Kā pašreizējo administratīvo sistēmu mainīt, lai iespējams turpināt darbu ilgtermiņā?

Tika veikta praktiska VRG veicamo procesu analīze, izstrādājot vizuālu darbību norisi, identificējot kopīgos zudumus esošajos procesos un iespējas tos uzlabot.

Latvijas Kvalitātes biedrības valdes locekle Daiga Eklone stāstīja par pārmaiņām darba organizācijā un vērtību definēšanā. Izvēlētās vadības sistēmas uzturēšana, galvenās problēmas, to novēršana, īstenojot ilgtermiņa misijas, vīzijas un vērtību iedzīvināšanu. Lekcija tika papildināta ar pieredzes stāstu un diskusiju par VSIA „Latvijas Vēstnesis” attīstības vēsturi, iekšējo darba kultūru un kārtību.

Pirmās dienas noslēgumā pastaigā pa labiekārtotām takām kopā ar gidi Anitu Svoku bija iespēja aplūkot Vecbebru muižas teritoriju un ainavisko Vecbebru ciemu.

Foruma otrajā diena notika biedrības “Latvijas Lauku forums” kopsapulce, kā arī tika modelēti nākotnes scenāriji: ko vēlamies un kas notiks pēc 2020.gada.

Pēc kopsapulces foruma dalībnieki viesojās pie Aizkraukles rajona partnerības LEADER projektu īstenotājiem. Apskatījām uzņēmuma “Ievas siers” ražotni, Kokneses tūrisma informācijas centru, ādas meistaru darbnīcas “Mazā kāpa” jaunās telpas un biedrības “Zaļais pulss” projektu, ieviešot inovatīvu ezera apgaismojumu, kas tika nominēts konkursam Dižprojekts 2018.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi