Ierīkos bērnu rotaļu laukumu pie Ģimenes atbalsta dienas centra

01.11.2017.

Jau vairākus gadus pašvaldība saņem iedzīvotāju ierosinājumus izveidot bērnu rotaļu laukumu pie Ģimenes atbalsta dienas centra, Vērenes ielā 1, Koknesē. Šī gada jūnijā Kokneses novada dome iesniedza projektu Lauku atbalsta dienestā „Bērnu rotaļu laukuma izveide pie Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra” un ir saņēmusi atbalstu projekta īstenošanai.

Lai bērni varētu kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, aktīvi kustoties un spēlējoties brīvā dabā, pie dienas centra tiks izveidota aktīvās atpūtas zona ar tādām rotaļu ierīcēm kā mašīna ar slidkalniņu, divvietīgās šūpoles (krēsliņš arī pašiem mazākajiem), šūpoles – balansieris, vingrošanas komplekss, karuselis, slidkalniņš, āra trenažieris, kā arī ierīkots gumijas segums vietās, kur tas ir nepieciešams, lai samazinātu bērnu sasišanās iespējamības risku. Laukuma konstrukcijas būs speciāli veidotas dažāda vecuma bērniem, lai katrs atrastu sev tīkamu aktivitāti. Darbošanās rotaļu laukumā attīsta un pilnveido bērnu kustību koordināciju un veiklību, kam ir svarīga nozīme bērnu kaulu un muskuļu sistēmas attīstībā, tiek sekmēta fiziskā, garīgā, sociālā attīstība, panākts draudzīgs kontakts ar vienaudžiem, veicināts veselīgs dzīves veids ne tikai bērnu vidū, bet arī vecāku un vecvecāku vidū.

Rotaļu laukumu ierīkos SIA „Ksil Baltics”.

Uzsverot Ģimenes atbalsta centra apsaimniekotās barona Lēvenšterna ēkas vēsturisko nozīmi, pie rotaļu laukuma tiks uzstādīts informatīvais stends ar foto un aprakstu par ēkas kultūrvēsturi un nozīmīgumu.

Projekta izmaksas ir 17829.21 eiro, tajā skaitā 90% jeb 16046.29 eiro – Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA atbalsts un 10% jeb 1782,92 eiro – Kokneses novada domes līdzfinansējums. Projekta Nr.
17-04-AL08-A019.2201-000004.

 

Projekts veicina vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanos un nodrošina Kokneses novada attīstības programmā izvirzīto mērķu sasniegšanu.

Par ELFLA: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_lv

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi