Partneru vizīte MŪSU teritorijā – rādām, cik tālu aprites ekonomika ir pie mums!

02.10.2019.

No 2019.gada 16. – 19. septembrim projekta Nr. 18-00-A019.333-000003 “Aprites ekonomika lauku reģionos. Global Eko – Inno Eko” ietvaros pie mums Latvijā viesojās projekta sadarbības partneri no Igaunijas, Itālijas, Portugāles un Somijas. Mēģinājām rādīt mūsu teritorijas labākos piemērus aprites ekonomikā.

Kā pirmo rādījām mūsu līderi enerģijas ražošanā no atjaunojamiem energoresursiem Pļaviņu HES un izrādījām jauno vēstures ekspozīciju. Tālāk devāmies uz kokapstrādes ražotni JELD-WEN, kur ekskursijas laikā sīki un smalki tikām iepazīstināti ar durvju ražošanu.

Pēc burvīgām pusdienām Skrīveru mājas saldējumā ar kuģīti “Balta kaza” devāmies pāri Daugavai, lai dotos uz LatGran granulu un škeldas ražotni Jaunjelgavā, pa ceļam iegriežoties Jaunjelgavas pašvaldībā.

Vakarpusē, kad saule bija norietējusi un bija diezgan vēss, visi pilnā nopietnībā klausījās Likteņdārza gides stāstījumā par to, ko mums, latviešiem, nozīmē Likteņdārzs un ar kādu mērķi tas ir izveidots Koknesē.

Nākošajā dienā devāmies uz Vecsiljāņu biogāzes staciju un pēc tam uz Ievas siera ražotni. Juris un Ieva ar savu stāstījumu raisīja lielu interesi un sajūsmu, jo vēl pēc tam man nācās atbildēt uz interesējošiem jautājumiem.

 

Janavās pēc takas izstaigāšanas visi baudījām saimnieces Antas Kučeres zāļu tēju un varējām izmēģināt viņas pašas ražoto ziedūdeni un krēmu. Savukārt ādas ražotnē “Mazā Kāpa” visi ar prieku gatavoja atslēgu piekariņus – gluži kā rokdarbos bērnībā. Daudzi ar prieku iegādājās ar latviešu rakstiem izveidotus ādas izstrādājumus.

 

 

Pēc pusdienām Divās upēs nobaudījām Rīta putnu sagatavotos paipalu olu izstrādājumus, savukārt, vakariņojot Buršu alus darītavā, varējām nodegustēt gaišo alu.

Paldies visiem jums par atsaucību un iespēju pie jums viesoties jūsu saimniecībās un ražotnēs! Partneri aizbrauca priecīgi un gandarīti, savukārt mēs varam ar lepnumu teikt, ka mums ir gan mazi un uzņēmīgi mājražotāji, gan ražotnes, ar ko lepoties!

Projektu vadītāja

Ilvija Ašmane

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi