Noslēdzies lekciju cikls “Aprites ekonomika”

02.05.2019.

Ir noslēdzies lekciju cikls “Aprites ekonomika”, kas bija viena no projekta Nr. 18-00-A019.333-000003 “Aprites ekonomika lauku reģionos. Global Eko – Inno Eko” vietējām aktivitātēm. Kopā notika 6 pilnas lekciju dienas par tādām tēmām kā bioekonomika, bioresursi, vides un energopārvaldība, atkritumu apsaimniekošana, energoresursi, industriālā simbioze un citas.

Rezultātā cītīgākie klausītāji ieguva RTU Apliecību par tālākizglītību par šī kursa noklausīšanos.

Daži viedokļi no klausītājiem:

Lekcijas bija par ļoti aktuālām tēmām.  Tika apskatīti aprites ekonomikas teorijas jautājumi, gan praktiski piemēri, bija arī praktiskie darbi, kur nupat iegūtās zināšanas bija jāpielieto praktiski un lika daudz pamatīgāk padomāt par reālo dzīvi.

Lekcijās guvu priekšstatu par jaunākajām tehnoloģijām ĢMO, alternatīvajiem energoresursiem, elektroenerģijas tirgus jautājumiem. Nodarbībās bija iespēja diskutēt un gadījās, ka diskusijas ar lektoriem turpinājās arī pēc nodarbībām.

Ja būs iespēja, noteikti apmeklēšu līdzīga veida mācības. Gribēju pateikt paldies par organizētajām nodarbībām, saņemtajiem lekciju materiāliem un atgādinājumiem par nodarbībām.

Ģirts Kaķis /ZS Bariši, Skrīveru novads/

 

Noklausoties lekciju ciklus, pati sāku sekot līdzi saviem atkritumiem, kā tos varētu mazināt, un pēc iespējas vairāk šķirot. Un Uraaa…..šogad man dārzā parādījusies komposta kaste. Tomēr ļoti utopiska liekās doma par aprites ekonomikas ieviešanu. Pie šī projekta ieviešanas visai pasaulei jāstrādā cieši kopā, ar vienojošu domu par “tīrāku” pasauli.  Lai izdodas!

Lieta, kas šķiet trūkst mūsdienu cilvēkam, ir zināšanas par apriti, lietu izmantošanu otrreizēji, kontaktu saraksta, kam kas būtu nepieciešams.     

Inese Skudra /Aizkraukles novada tūrisma speciāliste/

Rudenī tiks uzsākta vēl viena šī projekta vietējā aktivitāte vietējiem ražotājiem – apmācības par energopārvaldības sistēmas ieviešanu uzņēmumā saskaņā ar ISO 50 001 standartu. Sīkāka informācija sekos mūsu mājaslapā un Facebook kontā.

 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi