Radošs uzņēmums Koknesē

10.10.2020.

SIA “Kāpiņa”, realizējot vairākus LEADER projektus, ir izveidojis uzņēmumu, kas veicina divu nozaru attīstību Koknesē: tūrismu un amatniecību.

Ar projektu “Vasaras darbnīcas pārbūve” tika veikta mācību un atpūtas centra “Mazā kāpa” telpu pārbūve, radot mūsdienīgu un ērtu radošo darbnīcu norises vietu. Pārbūvējot vasaras darbnīcu par noslēgtu un drošu telpu, uzņēmums ir atrisinājis telpu trūkuma problēmu, vairs netiek traucēts ražošanas process,  tūristiem ir lielāka iespēja apmeklēt radošās nodarbības, arī ģimenēm ar bērniem un invalīdiem.

Centrs “Mazā kāpa” ir uzņēmums, kas ražo mākslinieciskus ādas izstrādājumus un ir tūrisma pakalpojumu sniedzējs, kas katru gadu pilnveido pakalpojumu klāstu (radošās darbnīcas ar līdzdarbošanos tūristiem), rada jaunus produktus ādas dizaina darbnīcā (ar latviešu etnogrāfiskiem rakstiem dekorēta rokassprādze vai josta u.c.).

Turpinot attīstīties, uzņēmums ir iegādājies telpas ražošanas vajadzībām Kokneses centrā. Ar projektu „Telpu pārbūve par ādas mākslinieciskās apstrādes darbnīcu” tika veikta telpu pārbūve par darbnīcu, kas ļāvis paplašināt ādas izstrādājumu un pakalpojumu sortimentu un apjomu. Iegādātās iekārtas nodrošina ražošanas jauninājumu – lāzergriešanu.

Realizējot projektu “Jaunu pamatlīdzekļu iegāde ādas mākslinieciskās apstrādes darbnīcas vajadzībām”, ir iegādātas 3 šujmašīnas un ādas plānināmā mašīna. Jaunās iekārtas ļauj dažādot ādas izstrādājumu klāstu, paaugstināt ražošanas efektivitāti un uzņēmuma konkurētspēju tirgū.

Uzņēmumam ir nozīmīga vieta Latvijā ādas suvenīru ražošanā. Produktu realizācija notiek vairāk kā 35 tirdzniecības vietās Latvijā un ir ilgstoša sadarbība ar Lietuvas un Igaunijas partneriem, kas izplata suvenīrus ar Baltu simboliem un piedalās visas Baltijas atpazīstamības tēla veidošanā.

Projektu uzraudzība tika veikta 02.10.2020.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi