Aizkraukles rajona partnerība piedalās RUDENS FORUMĀ

20.11.2022.

10. un 11. novembrī Smiltenes novadā notika Rudens Forums.

Forumā kopā ar kolēģiem no visas Latvijas uzzinājām un kopā diskutējām par aktuālām tēmām:

1.Vēsturisko zemju likums, tas ir mudinājums novērtēt, to kas mēs esam, mūsu senču mantojumu. Izdzīvot to šodienā un kā dārgumu nodod saviem bērniem.

Kas ir mūsu vērtības? Ko ar tām darīt šodien? Šo gribam aktualizēt arī savā kopienā turpmāk.

2. Atjaunojamās enerģijas kopienas – jauna iniciatīva, kas gatavojas ieraudzīt dienas gaismu arī Latvijā. Citur Eiropā jau šādas kopienas darbojas. Tā ir sadarbība pašu vidū, savā ciemā un pagastā: uzņēmējs kopā ar bērnu dārzu, skolu vai pansionātu vai kopā iedzīvotājiem. Kāpēc likt katram savus saules paneļus, ja to var darīt kopā? Sekosim līdzi jaunās iniciatīvas startam visā Latvijā un raudzīsim palīdzēt šo vērtīgo sadarbības veidu ieviest arī mūsu teritorijā.

3. Ieskatījāmies arī aktuālajos jaunumos sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas – jaunajā periodā 2023 – 2027.

Būs daži jauninājumi arī projektu īstenotājiem Leader programmas ietvaros, kā piemēram “Lauku biļete”, kā arī īpašs atbalsts aktīviem jauniešiem pagastos. Visticamāk jaunās stratēģijas sāks savu īstenošanos aptuveni 2023.gada vidū. Sāksim kopīgu darbu pie mūsu sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādes 2023. gada sākumā.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi