Uzņēmēji gūst pieredzi konferencē Zviedrijā

08.06.2022.

Maija beigās projekta “Ceļā uz ilgtspējīgām lauku teritorijām” (Transition Towards Resilient Countrysides around the Baltic Sea) ietvaros devāmies uz Zviedriju, kur piedalījāmies interesantā konferencē par lauku ilgtspējīgu attīstību, kā arī viesojāmies pie dažādiem uzņēmējiem klātienē.

 

Klausījāmies interesantas lekcijas par planētas robežām, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību Zviedrijā un atbalsta programmām jaunajiem uzņēmējiem, kas ražo esot “zaļiem”.

 

Viesojāmies pie uzņēmēja, kurš ir pats izgudrojis niedru savācējmašīnu. Redzējām un klausījāmies pieredzi, kā vietējā kopiena attīstījusi kopienas dārzus. Un pusdienojām restorānā, kurš pats audzē zivis ēdiena gatavošanai, savukārt ūdens, kurā tās aug, tiek izmantots dažādu augu audzēšanai.

   

 

“Paldies Aizkraukles rajona partnerībai par lielisko  iespēju apmeklēt TTRC konferenci Upsalā, kur galvenā tēma bija ilgstpēja, noturība un daudzveidība nelielā biznesā un laukos un aprites ekonomika.

Tās bija trīs intensīvas dienas ar aizraujošām lekcijām, nodarbībām un pieredzes apmaiņu, apmeklējot saimniecības, kuras nodarbojas ar akvakultūru, lauksaimniecību, akvaponiku un lauku tūrismu.

Ko es paņēmu no šīs konferences? Manas atziņas ir “domā globāli, darbojies lokāli”, “sapņo, mācies, rīkojies, dalies” un “sadarbojies, nevis konkurē”.

Ar prieku uzņemšu konferences dalībniekus mūsmājās un dalīšos ar pieredzi, zināšanām un prieku, ko radu un iegūstu mūsu biznesā.”

Baiba Cīrule, OLALĀ! paipalu deliketeses, pārstāve

Vairāk par projektu TE

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi