Jauna pieredze Jaunolainē un Mežiniekos

08.10.2021.

2021.gada 29.septembrī projekta Nr. 2021.LV/NVOF/MIC/031/10 “Iedzīvotāju stiprināšana par pilsonisko līdzdalību Aizkraukles rajona partnerības darbības teritorijā” viesojāmies biedrībās “Jaunolaines attīstībai” un “Mežinieku apkaimes attīstībai”. Braucienā piedalījās 16 Aizkraukles rajona partnerības teritorijā dzīvojošie iedzīvotāji.

Biedrība “Jaunolaines attīstībai” dibināta 2020. gada aprīlī ar mērķi attīstīt un pilnveidot Jaunolaini.

Biedrības mērķis ir veicināt Jaunolaines ciema un apkaimes attīstību kā aktīvu, saliedētu kaimiņu kopienu. Veidot kopā drošu, sakārtotu un pievilcīgu vidi, organizējot pasākumus, veidojot ciemā notikumus, attīstību un labiekārtojot vidi.

Biedrība „Mežinieku apkaimes attīstībai” ir Plakanciemu un Mellupu apkaimes aktīvo iedzīvotāju kopiena Ķekavas novadā, kas darbojas, lai sekmētu pievilcīgas dzīves vides veidošanos apkaimē, kā arī lai aktivizētu un saliedētu vietējos iedzīvotājus kopīgu, vērtībās balstītu mērķu labā.

​Kopienas galvenās vērtības ir:

– dabiska, nepiesārņota daba: Misas upe, meži;

– kopīgas tradīcijas, Latvijai tradicionālā viensētu apdzīvojuma mantojuma saglabāšana;

– sadarbība un atbildība vienam pret otru un kopienu kopumā.

 

Sarunās ar biedrību pārstāvjiem uzzinājām, kā šīs iedzīvotāju kopienas nonāca līdz nepieciešamībai dibināt biedrību. Tāpat uzzinājām par šo biedrību aktivitātēm un veiksmīgi īstenotajiem projektiem, kā arī par nākotnes plāniem.

Apmeklējuma laikā sapratām, kā biedrība palīdz pašiem iedzīvotājiem radīt pastāvošo problēmu risinājumus.

Pasākuma dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka mēs katrs ar savām spējām, zināšanām un dzīves pieredzi, varam dot ieguldījumu vietējās kopienas attīstībā. Nav tādu profesiju vai iemaņu, kuras nevarētu likt lietā kopīga labuma sekmēšanai.

Brauciena noslēgumā  apmeklējām SIA “Dabas zirgi”, kas ir pirmais sociālais uzņēmums Latvijā, kas rūpējas par dzīvnieku labturību.

Te mīt zirgi, kuriem dažādu iemeslu dēļ ir nepieciešams atbalsts. Katrs no šiem zirgiem ir ar savu dzīvesstāstu un reālu iespēju piedzīvot kvalitatīvu dzīvi.

 

Uzņēmuma saimniece mūs sirsnīgi uzņēma un aicināja atbraukt uz ilgāku laiku, lai tuvāk izzinātu zirgu pasauli un lieliski pavadītu laiku meža ielokā ar šiem lieliskajiem dzīvniekiem.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi