Valles baznīcā realizēts projekts

14.09.2021.

2019.g.septembrī tika uzsākta Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.g.apakšpasākuma “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju ”Valles ev.lut.draudzes iesniegtā projekta ‘Pārseguma siltināšana un bēniņu stāva pārbūve Valles baznīcā’ īstenošana.

Projekts nr.19-06-A019.2202-000012 tika īstenots Valles baznīcā, veicot griestu pārseguma siltināšanu un nelielu daļu no bēniņu stāva, pārbūvējot par izstāžu zāli. Projekta mērķis-nodrošināt  Valles baznīcas, kā kultūrvēsturiskā mantojuma ilgtspējīgu pastāvēšanu un saglabāšanu. Projekta rezultātā daļa ēkas bēniņstāva tiek pielāgota  publiskiem apmeklējumiem, kas nav saistīti ar dievnama pamatuzdevumu, tā radot dažādu pakalpojumu pieejamību plašākai sabiedrībai un vienlaicīgi veicinot arī tūrisma apriti Zemgales reģionā.

Pārbūvētā bēniņtelpa būs paredzēta izstādēm, pastāvīgām ekspozīcijām. Lai veicinātu jaunatnes piesaisti, telpa noderēs neformāliem pasākumiem, sadraudzībai, diskusiju vakariem. Projekta būvdarbus veica būvniecības firma SIA Kvintets M, ar kuru draudzei izveidojusies laba sadarbība. Projekta kopējās izmaksas 27580,45 EUR,  no kura publiskais finansējums ir 24798,44 EUR, Vecumnieku novada domes līdzfinansējums 2479,84 EUR.

Diāna Ruģele, projekta vadītāja

 

 

 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi