Deju kluba „Atvarieši“ aktivitātes

08.06.2021.

Jaunjelgavas vidusskolas telpās atrodas un darbojas biedrība deju klubs “Atvarieši”, kas ietver sevī tautas deju kolektīva „Atvars” dejotājus un viņu atbalstītājus. Biedrība ir ieinteresēta jauninājumu ieviešanā visiem Jaunjelgavas iedzīvotājiem.

Projekta “Možs un aktīvs!” realizācija ir labs risinājums aktīvai, kvalitatīvai un radošai skolēnu brīvā laika pavadīšanai Jaunjelgavas vidusskolā. Projekta ietvaros iegādātie gan attīstošo kustību spēļu komplekti, gan dažādas galda spēles ļauj skolu jauniešus iesaistīt interesantās un veselīgās aktivitātēs kopā ar saviem vienaudžiem un draugiem. Projekta rezultātus izmanto vidusskolas skolēni dažādās vecuma grupās, kā arī ne mazāk interesantas tās ir pieaugušajiem – skolēnu vecākiem un vecvecākiem.

  

Projektā “Vasaras tautas tērpu iegāde” izgatavoti praktiski un gaumīgi vasaras tautas tērpi 10 dejotāju pāriem. Vasaras jeb linu tērps ir praktisks un sasaucas ar mūsu latviešu tautas tradīcijām, jo austajos vilnas tērpos staigāja un dejoja tikai aukstajā gada laikā. Siltajā laikā: pavasarī, vasarā un rudens sākumā ir nepieciešams plānāks tautu tērps. Kolektīva dejotāji vasaras sezonā aktīvi piedalās dažādos koncertos, svētkos un festivālos un augstu novērtē jauno ieguvumu.

  

Deju kolektīvu skatēs tautas deju kolektīvi tiek vērtēti; vērtē ne tikai par horeogrāfiskā teksta precizitāti un dejas zināšanu, bet arī kolektīva mākslinieciskais un vizuālais tēls kopvērtējumā. Projektā “Jaunjelgavas novada tautas tērpa iegāde” “Atvarieši” ir izgatavojuši  Jaunjelgavas novada tautas tērpa komplektu, kas paredzēts deviņu dejotāju pāru sastāvam. Investīcija tautas tērpu iegādē ir lietderīga, praktiska un viennozīmīgi ilgtermiņā. Ieguvēji ir visi – gan dejotāji, gan skatītāji un atbalstītāji. Lai dejā rādītu un popularizētu Latvijas kultūras mantojumu ar šī projekta palīdzību dejotāji ir ietērpti jaunos, kvalitatīvos Jaunjelgavas novada tautas tērpos.

  

Projektu uzraudzība tika veikta 02.06.2021.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi