Izveidota jauna atpūtas vieta Daugavas kreisajā krastā

06.11.2019.

Jaunjelgavas novada Seces pagastā Daugavas krastā ir izveidota jauna atpūtas vieta “Atpūtas komplekss Lapsu ciems”.  Tā atrodas 2 km attālumā no Staburaga, tieši pretī otrā krastā ir Likteņdārzs un Kokneses pilsdrupas.

SIA “Atpūtas komplekss Lapsu ciems” ir jauns uzņēmums, dibināts 2017.gadā. Izvērtējot situāciju tūrisma pakalpojumu klāstā gar Daugavu VRG darbības teritorijā, secinājām, ka  pašlaik plašāks piedāvājums – viesu nami, kempingi – ir Daugavas labajā krastā. Kreisajā krastā Jaunjelgavas novadā pārsvarā ir tikai iekārtotas ugunskura, atpūtas un telšu vietas.

Sadarbībā  ar biedrību ”Aizkraukles rajona partnerība”, piedaloties LEADER programmas projektu konkursā 2017.gada augustā tika apstiprināts iesniegtais projekts  par “Atpūtas kompleksa Lapsu ciems” izveidošanu  Jaunjelgavas novada Seces pagastā. Projekta attiecināmās izmaksas  49 649,20 EUR, saņemot publisko finansējumu 34 754,44 EUR.

Ar šo atbalstu ir  izveidota nakšņošana labiekārtotās kempinga mājiņās un telšu vietās ar volejbola laukumu, pirts pakalpojumi, makšķerēšanas vietas izveide ar iespējām nokūpināt savu lomu. Ir iespējams vasaras nometņu piedāvājums. Projekta ietvaros ir uzbūvētas trīs 25 m2 kempinga mājiņas ar dušu un WC katrā, piemērotas ģimenēm ar  bērniem, labiekārtota atpūtas teritorija ar sporta laukumu.

Projekta īstenošanas rezultātā ir izveidots tūrisma infrastruktūras objekts, lai radītu jaunu pakalpojumu klāstu atpūtas jeb rekreatīvā tūrisma, dabas tūrisma un aktīva dzīvesveida veicināšanai, VRG teritorijā radīts jauns uzņēmums un darba vieta  vienam darbiniekam, nodrošināta darbinieka apmācība.

Par atpūtas iespējām sīkāku informāciju var iegūt mājas lapā https://www.lapsuciems.lv/

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi