Apstiprināts projekts “Kustību prieks” par āra skeitparka izbūvi Koknesē

01.10.2019.

Lauku atbalsta dienests ir apstiprinājis biedrības “Kokneses sporta veterānu klubs” projektu Nr.19-04-AL08-A019.2202-000016 “Kustību prieks” par jauna āra skeitparka izbūvi Koknesē. Projekta mērķis ir pilnveidot un dažādot sporta un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējām bagātu vidi Kokneses novadā, uzlabojot un attīstot sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūru, izveidojot mūsdienu kvalitātes un izturības prasībām atbilstošu āra skeitparku.

Koknesē jau iepriekš bija izbūvēts āra skeitparks par pašvaldības līdzekļiem, kas bija iecienīta sportošanas un brīvā laika pavadīšanas vieta bērnu un jauniešu vidū, tomēr pēc gandrīz 10 gadu ilgas tā lietošanas, skeitparks šajā vasarā tika demontēts, jo bija pilnībā nolietojies un kļuvis drošībai bīstams.

Lai turpinātu un attīstītu alternatīvo sporta veida iespējas novadā, projekta ietvaros jaunais āra skeitparks tiks izbūvēts monolīts 270 m2 platībā. Skeitparkā būs vairākas konstrukcijas/rampas, blakus tam atradīsies informācijas stends ar izglītojošu materiālu iesācējiem kopā ar skeitparka lietošanas noteikumiem, kā arī viens atpūtas sols un tam blakus atkritumu urna. Skeitparka pārklājums būs ar paaugstinātu nodilumizturību un pretslīdamību, lai uzlabotu konstrukciju/rampu/virsmu noturību pret mitrumu, salu, pelējumiem, mehāniskiem bojājumiem, triecieniem u.tml. Jaunā āra skeitparka būvniecība notiks 2020.gadā. Tiks rīkoti divi pasākumi.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 30 000,00 euro, tajā skaitā 27 000,00 euro Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalsts un 3 000,00 euro – Kokneses novada domes līdzfinansējums. Kopējās āra skeitparka izbūves izmaksas tiks precizētas tirgus izpētes rezultātā.

Projekts tiks īstenots ”Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma ”Darbību īstenošana ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Par ELFLA: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_lv

Informāciju sagatavoja:

Biedrība “Kokneses sporta veterānu klubs”

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi