Seces – ZIVJU SALAS atklāšanas pasākums

06.09.2019.

30.augustā projekta „Sēlijas salas” ietvaros tika atklāta Sece – Zivju sala.
Secē izvēlēta makšķerēšanas, zivju un ūdeņu tēma, kas īpaši piemērota vasaras pavadīšanai, īsi pirms skolas un darbu jaunā cēliena sākuma.
Iepazinušies caur stāstu un demonstrāciju ar Daugavā sastopamo zivju sugu daudzveidību, pasākuma jaunākie un arī jau pieredzējušie apmeklētāji iesaistījās kopīgā makšķeru gatavošanas meistarklasē, izmantojot dabā atrodamus un otrreiz lietojamus materiālus – vīna un alus pudeļu korķus un lazdu rīkstes, tādējādi popularizējot arī “zero waste” principus.

Arī šūšanas meistarklase, kur varēja uzšūt daudzkārt lietojamus maisiņus beramo produktu iesaiņošanai, lieliski sasaucās ar iepriekš minētā dzīvesstila veicināšanu, kā arī guva atsaucību sieviešu kārtas apmeklētāju vidū.

Pašu gatavotās makšķeres lieti noderēja, dodoties gādāt galveno pamatproduktu vakariņās plānotajai zivju zupai. Kamēr aizrautīgākie makšķernieki rūpējās par zivju lomu, citi gatavoja pārējās zupas sastāvdaļas. Kopīgi uz dzīvas uguns vārīta, zivju zupa garšoja neaizmirstami lieliski.

Izzinošā ekskursijā pa Daugavu līdz pat Pļaviņu hidroelektrostacijai aicināja kuģīša “Vīgante” kapteinis, kura aizrautīgais stāstījums par Daugavā mītošajām zivju sugām, īpaši samiem, kurus varēja apskatīt arī dzīvus, neatstāja vienaldzīgu nevienu pasākuma dalībnieku.

Taču vislielāko atsaucību neapšaubāmi guva iespēja iemēģināt spēkus braucienā ar SUP dēļiem. Prasmes un līdzsvaru pārbaudīja un trenēja gan lieli, gan mazi.

Brīnišķīgi darbīgās dienas noslēgumā klātesošos priecēja saksofonu dueta “Muskatrieksts” mūziķi, sniedzot koncertu saulrietā uz Daugavas – kuģīša “Vīgante” klāja. Neatkārtojamā Daugavas ūdeņu akustika pastiprināja saksofona maģiskā skanējuma burvību un sniedza neaizmirstamu baudījumu gan ausīm, gan dvēselei.

Dalībnieku sirsnīgie pateicības vārdi par jauko vasaras noslēguma pasākumu sniedza gandarījumu un sildīja organizatoru sirdis vēl vairākas dienas pēc notikuma.
Kopumā pasākumu apmeklēja vairāk kā piecdesmit dalībnieku.

 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi