SIA B4STAR realizē divus LEADER projektus Daudzeses pagastā

24.01.2019.

SIA “B4STAR” realizējusi divus projektus: tūrismā projekta Nr. 17-04-AL08-A019.2101-000007 “Miera vējš “Balseros”” ar publisko finansējumu 34 210,52 EUR un ražošanā projekts Nr. 17-04-AL08-A019.2101-000006 “Mājražošana “Balseros”” ar publisko finansējumu 27 861,40 EUR.

Lūk, ko SIA “B4STAR” īpašniece stāsta par sevi:

“Esmu Solveiga Laizāne, Daudzeses pagasta iedzīvotāja esmu salīdzinoši jauna, iegādājāmies ar vīru īpašumu (dzīvojamo māju “Kadiķi”) pirms 6 gadiem. Kāpēc Daudzeva? Vīra dzimtā vieta. Jau pārcēlušies un iedzīvojušies Daudzeses pagastā, pavisam nejauši piedāvājumā nāca iegādāties īpašumu “Balseri”, no sākuma šķita, nevīžīgs, aizaudzis grausts, bet, sākot pa stūrītim iekopt un esot arvien vairāk tur, sākām ar vīru saprast, ka šī ir mūsu vieta un tā ir neiedomājami skaista un vilinoša. Pirmais, ko izdarījām, sakopām un pabeidzām rakt jau sen aizmirstu dīķa plantāciju. Kad dīķis bija izrakts un ūdens piepildījies, zivtiņas salaistas, apkārtne sakopta, sapratām, ka te ir potenciāls uzņēmējdarbībai.
Biedrība “Aizkraukles rajona partnerība” izsludina pieteikšanos uz LEADER atbalstu projektiem, un es mēģinu startēt ar projektu-kempingi. Neveiksmīgi!
Rokas nenolaidusi, bet vēl vairāk sapurinot sevi, mēģinu startēt nākamajā izsludinātajā konkursā, bet nu jau ar trīs pašas izlolotiem projektiem: kempingi, mājražošana-gaļas kūpināšana un ražošana mājas apstākļos, peintbols -piepūšamās atrakcijas nomai. Veiksmīgi! Divi no trim tiek atbalstīti – kempingi, mājražošana.
Izturot smagās prasības no atbalsta institūcijas Altum, tiek piešķirts sākotnējs finansējuma atbalsts projektu realizēšanai. 2018.gadā saņemot Altum finansējuma zaļo gaismu, nekavējoties uzsākām celtniecību projektu realizēšanai. Nenoliegšu, ka bija smags un grūts posms, bet tas ir paveikts un 2018.gada rudenī sākām aktīvi strādāt. Diemžēl kempingi nepaspēja uzsākt savu sezonu, bet esam pilnībā gatavi jau 2019.gada sezonai. Un ar siltumu gaidīsim savus viesus, lai dalītos ar pasakaino mieru un skaistumu mūsu īpašumā “Balseri”, Daudzeses pagastā.

Toties mājražošanas projekts gan sāk savu darbību, līdz ar celtniecības noslēgšanos, un gribas teikt, ka necerēti veiksmīgi. Ražojot savu produkciju, ieliekam visu savu sirdi un tīru sirdsapziņu. Produkciju ražojam tā, kā priekš sevis, jo mūsu pircēji ir tie, kas ļauj mums veidot savu uzņēmējdarbību. Cienot to, ražojam produktus, ko ar tīru sirdi dodu uzturā pat saviem bērniem. Bērni man ir tas patiesais lādiņš cīnīties un darīt, nedomājot par nogurumu un dažkārt par sāpēm.
Pie mums var iegādāties kūpinātu cūkgaļu, vistas gaļu, desas, sālītu speķi, jo manas patiesās saknes nāk no Latgales, žāvētas zivtiņas, un daudz citus gaļas izstrādājumus, kā arī individuālus pasūtījumus no cūkgaļas vai vistas gaļas. Pašreiz ar pārliecību tirgojamies tikai tuvākajā Aizkraukles teritorijā un ar prieku saku, ka esam mājražotāji no Daudzeses pagasta.

Jau izdarītais nav apstāšanās punkts. Plānos ir turpināt paplašināties gan tūrisma jomā, gan mājražošanā. Sapnis ir, ka reiz būsim viens no tūrisma apskates punktiem Jaunjelgavas novadā, kas piedāvā ne tikai pasakainu atpūtu pilnībā aprīkotā kempingā, bet arī iegādāties pašu gatavotus  gardumus, kā arī piesaistīt citus Daudzeses pagasta aktīvistus piedāvāt savus gardumus, izstrādājumus tālākiem viesiem.

Jūtos lepna, ka daudzi daudzevieši, sūtot mūsu produkciju saviem radiniekiem uz ārvalstīm, atzinuši to par ļoti labu. Šim mērķim mums lieti noder projektā iegādātais vakuuma iepakotājs, kas nodrošina ne tikai kvalitatīvu pārvešanu, bet arī derīguma termiņa pagarinājumu.”

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi