Staburaga popularizēšana ar mašīnizšuvumu

01.10.2018.

Ņemot vērā, ka Staburags ir kultūrvēsturiska vieta, kas simbolizē aizgājušās vēstures liecību dabas skaistumā un traģismā, tā ir jāpopularizē. Projekta ietvaros tiek izšūti lina maisiņi ar Staburaga klinti vai logo, kurā ievietot kādu atmiņu no Vīgantes. Tāpat lielāks maisiņš praktiskai izmantošanai saimniecībā, kā arī dažādi citi izšūti suvenīri. Tieši tādi paši varianti tiek piedāvāti arī citām ar lauku tūrismu saistītiem objektiem.

Tā kā cilvēki grib parādīt, ka mīl Latviju un izvēlas ar tautas simboliem saistītas lietas, kā arī piešķir nozīmi, valkātajam apģērbam tiek veidoti personalizēti izšuvumi lina izstrādājumos. Lielais latviskās identitātes uzplaukums savukārt rada aizvien jaunu pieprasījumu. Karogs un tautas spēka zīmes mūsdienu dizainā izskatās skaisti. Ņemot vērā, ka dabīgas šķiedras audums ir ne tikai videi draudzīgs, bet ir arī ilgi kalpojošs, gala produkts ir ekoloģisks, personalizēts un interesants visām sabiedrības daļām.

Autore piedalās kopīgajās aktivitātēs sadarbībā ar ”Sēlijas salu” projekta veicinātājiem, kas sekmē uzņēmējdarbību un kopējā reģiona atpazīstamību nacionālajā un starptautiskā līmenī. Šobrīd tirgū netiek piedāvāti lina izstrādājumi ar izšūtu Staburagu un iespēju personalizēti izšūt savu lina izstrādājumu.

Projekta rezultātā tika iegādāta izšūšanas šujmašīna. Kopējais publiskais finansējums 3500.00 EUR.

Projekta Nr. 18-04-AL08-A019.2101-000006.

 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi