“Latvijas Lauku forums” iedrošina cilvēkus aktīvai atpūtai lauku teritorijās

06.09.2018.

Līdz 2018. gada noslēgumam biedrība “Latvijas Lauku forums”, sadarbojoties ar ārvalstu augstākās izglītības iestādēm, realizē projektu “Aktīvās kopienas Baltijā” (Villages on Move Baltic), lai iedrošinātu lauku teritorijās dzīvojošos iedzīvotājus un apmeklētājus veselīgai un aktīvai atpūtai piecās Baltijas jūras reģiona valstīs.

Eksperimentālās kultūras metodes iedzīvināšana, radošu ideju meklējumi lauku teritorijās, pētnieciskās analīzes un praktisko piemēru un metožu integrēšana studiju programmās, izzinot un izdzīvojot praksi un teoriju, šādas un arī citas aktivitātes biedrība „Latvijas Lauku forums” īsteno kopā ar augstākās izglītības iestādēm no Igaunijas, Lietuvas, Dānijas un Somijas divu gadu garumā projekta “Aktīvās kopienas Baltijā” ietvaros jau kopš 2017. gada sākuma.

Viens no projekta ietvaros radītajiem rezultātiem ir kopīgi izstrādātā digitālā ideju banka un pasākumu datubāze, kurā jebkurš var pievienot idejas vai pasākumus, lai iedvesmotu citus papildināt savu dzīvesveidu ar dažādām, lielākoties bez lieliem un specifiskiem resursiem īstenojamām aktivitātēm. Karte noderēs, ja organizē ģimenes salidojumu, lai iekustinātu visus jautrībai, kā arī, tad, ja vēlaties divatā doties aktīvā atpūtā kādā no Baltijas valstīm.

Ja esi ideju ģenerators, esi piedalījies vai dzirdējis par pasākumu vai ideju, kas varētu būt interesanta arī citiem – pievienojies visiem tiem, kuri ar savām idejām jau ir dalījušies!

Kartupeļu talka – sacensības, pastaiga gar upes krastiem, lielāko sniegavīru celšanas izaicinājums ziemā, galda spēļu turnīri vai kas cits, pievienojiet tās Ideju bankai, jo Tavas radošās idejas var palīdzēt arī citiem aktīvāk pavadīt brīvo laiku gan ģimenes un draugu lokā, gan individuāli vai kopā ar kolēģiem.

Atzīmē savu aktīvo vietu kartē, daloties ar idejām un pasākumiem šeit: http://www.villagesonmove.com/#map

 

Latvijas Lauku forums (LLF) ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004. gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. LLF darbojas 71 biedru organizācija. Vairāk par LLF: www.llf.partneribas.lv

 

Kontakti:                                 

Anita Seļicka

Biedrības „Latvijas Lauku forums” izpilddirektore

laukuforums@gmail.com

 

Projekts “Aktīvās kopienas Baltijā” (”Villages on Move Baltic”) tiek realizēts kopā ar projekta partneriem no Somijas, Dānijas, Lietuvas un Igaunijas Projekts tiek īstenots ar ERASMUS+ Sport programmas atbalstu un finansēts no Eiropas Savienības. 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi