Biedrība “Greblis” aicina!

26.03.2018.

Projekta Nr. 17-04-AL08-A019.2201-000001 “Iedzīvotāju – lauku vides un kultūras mantojuma apgūšanas darbnīcas” ietvaros biedrība “GREBLIS” rīko

Apmācības, kā dzīvot videi draudzīgi un saskaņā ar senču tradīcijām.  Plkst. 11.00 Secē

 15.04.18. Rotaļlietas un dekori no dabas materiāliem

Masku un rituālo leļļu izgatavošanas tradīcijas Latvijā un kaimiņvalstīs.

Telpu dekori no dabas materiāliem – niedrēm, koka, kaltētiem augiem, tējām, māla. Rotājumu izgatavošana no dabas materiāliem.

22.04.18 Tīrīšanas līdzekļi mājas apstākļos un kosmētikas izgatavošanas nodarbība

Demonstrējums par vēsturiski izmantotiem dabas tīrīšanas līdzekļiem un to pielietošana  mūsdienās. Iespēja pašiem praktiski darboties un izgatavot tīrīšanas līdzekļus.

Kopjošās ķermeņa kosmētikas veidi un izgatavošanas pamatprincipi mājas apstākļos, iepazīstināšana ar izejvielām un to sagatavošanu (ekstrakti, izvilkumi, uzlējumi). Ķermeņa kopšanas līdzekļa izgatavošana – skrubis, vannas bumba, ķermeņa krēms.

  20.05.18. Savvaļas augu kulinārija

Zaļo augu nozīme un vēsturiskais lietojums uzturā – kāpēc jāēd savvaļas zāles, kuras zāles un kā lietotas Latvijā, ko varam lietot mūsdienās.

Došanās dabā – gājiens uz biedrības bioloģiskās saimniecības teritoriju un savvaļas augu ievākšana.

Savvaļas zaļumu un sakņu ēdiena pagatavošana – zaļie kokteiļi un skuju dzēriens, ceptas pieneņu   saknes, zaļo lapu salāti, omlete ar zaļumiem un sieru, zaļumu mērce ar svaigiem dārzeņiem, ugunskura zupa.

 03.06.18 Saules kalendāra tradīcijas  – Vasarsvētki un tautas fitoterapijas līdzekļi no dažādiem Seces pļavu augiem.

Vasarsvētku tradīcijas latviešu gadskārtu ieražās.

Dodamies dabā – maija staba rotāšana, zāļu dzeguzes veidošana un palaišana, rituālās zāļu lellītes izgatavošana.

Prezentācija par tautas fitoterapijas līdzekļiem sejas un ķermeņa kopšanai (sejas krēmi, maskas, tēju vannas). Došanās dabā – augu atpazīšana un ievākšana, sagatavošana. Sejas krēma pagatavošana no dabīgiem materiāliem.

Pieteikšanās un jautājumi: Gundega Zarāne (tālr. 20233637), vai rakstot uz e-pastu: trejdevinipuri@gmail.com  var pieteikties uz katru nodarbību atsevišķi.

Sīkāk Eiropas Komisijas tīmekļa vietni par ELFLA http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi