Astoņiem novada kultūras kolektīviem iegādāti jauni tērpi

26.03.2018.

Iepriekšējā gada nogalē sākās rosīgs darbs pie jaunu tērpu un aksesuāru šūšanas Kokneses novada kultūras kolektīviem pašvaldības īstenotā LEADER projekta „Latviešu tautas tērpu un kora tērpu iegāde Kokneses novada kolektīviem” ietvaros. Projekta Nr. 17-04-AL08-A019.2201-000006.

Kolektīvu nodrošināšana ar jauniem tautas tērpiem un koncertērpiem dod iespēju veidot vizuāli atraktīvākus un kvalitatīvākus priekšnesumus, radīt vienotu, etnogrāfiski precīzu  koptēlu koncertos, gādāt par latviskā mantojuma un tradīciju saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm.

Par projekta līdzekļiem tērpi un tautas tērpu aksesuāri iegādāti Kokneses jauniešu deju kolektīvam, jauniešu deju kolektīvam “KĀRE”, I.Gaiša Kokneses vidusskolas deju kolektīvam “Kāpēc”, vidējās paaudzes deju kolektīviem „Rats” un „KOKNA”, sieviešu korim „Anima”. No pašvaldības budžeta tērpi izgatavoti arī VPDK “Liepavots” un VPDK “Irši”.  Tautas tērpus šuva V.Bļinkovas individuālais uzņēmums “Māksla”.

Projekta mērķis ir veicināt nacionālā nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, izveidojot un uzlabojot deju un kora kolektīvu vizuālo tēlu, gatavojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Projekta izmaksas ir 18 492,33 eiro, tajā skaitā 14 570,50 eiro – Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalsts un 3921,83 eiro – Kokneses novada domes līdzfinansējums.

Projekts veicina vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanos un nodrošina Kokneses novada attīstības programmā izvirzīto mērķu sasniegšanu.

Par ELFLA: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_lv

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi