Pirmo reizi Jēkabpilī notiks biznesa uzsācēju gadatirgus

08.05.2017.

Informācija medijiem
2017.gada 26.aprīlī

Pirmo reizi Jēkabpilī notiks biznesa uzsācēju gadatirgus

Šā gada 11.maijā pirmo reizi Jēkabpilī notiks bezmaksas “Atbalsta gadatirgus biznesa uzsācējiem”. Tas būs informatīvs iedvesmas pasākums jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem.

Gadatirgus notiks Krustpils pilī, Rīgas iela 216b, Jēkabpilī, plkst. 10:30 – 13:30, ierašanās no plkst. 10:00. Reģistrēties var līdz 10.maijam Attīstības finanšu institūcija ALTUM mājas lapā www.altum.lv/lv/notikumi

Pasākuma dalībnieki uzzinās koncentrētus piedāvājumus par visdažādākajiem atbalsta mehānismiem, ko sniedz ne tikai valsts, bet arī pašvaldības, bankas un nevalstiskās organizācijas, tai skaitā:

  • kā piesaistīt finansējumu ideja,
  • ko piedāvā biznesa inkubators,
  • kā vienkārši reģistrēt uzņēmējdarbību u.c.

Iedvesmai ar savu biznesa sākšanas pieredzi dalīsies trīs veiksmīgi reģiona uzņēmēji:

Aigars Nitišs,   kurš pārstāv uzņēmumu  SIA “Ošukalns”,  dalīsies pieredzē par to, kā savulaik “Ošukalns” darbu uzsāka kā neliela mežistrādes firma, bet šodien uzņēmums jau izaudzis līdz daudznozaru kompānijai ar vairāk nekā 300 darbiniekiem.

Marika Rudzīte-Griķe, kura, hobiju pārvēršot par biznesu, vada ģimenes uzņēmumu “Ar Gaumi”, piedāvājot mājas tekstila izstrādājumus.  

Valdis Labinskis, medicīnas centra Saule izpilddirektors. Šī uzņēmuma darbības lauks, kā saka pati uzņēmuma komanda, nav pakalpojums, bet gan misija.

Vita Brakauska,  ar vairāk kā 10 gadu pieredzi ikdienas darbā ar Latvijas radošajiem uzņēmumiem, dalīsies pieredzē kādas labas un pārbaudītas pieejas izmantojuši mazie uzņēmēji Latvijas reģionos, lai sekmīgi attīstītu uzņēmējdarbību.

 

Pasākumu rīko Attīstības finanšu institūcija ALTUM, sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību, kā arī piedaloties reģiona iedvesmojošākajiem uzņēmējiem un institūcijām, kuras uzņēmējiem var sniegt būtisku atbalstu, sperot sākuma soļus biznesā.

ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš: “Visa biznesa uzsācējam noderīgā informācija vienuviet, brīvā un draudzīgā atmosfērā – šādu informācijas iegūšanas formātu šodienas dzīves ritmā uzņēmēji izvēlas ļoti labprāt. Par to mēs esam pārliecinājušies, iepriekš rīkojot šādus praktiskus seminārus citos Latvijas reģionos. Turklāt tā ir arī iespēja satikt citus uzņēmējus, mācīties no citu pieredzes un kļūdām, arī iegūt vērtīgus kontaktus. Reģionos ir liels potenciāls uzņēmējdarbības attīstībai, tāpēc vēlamies, lai šis pasākums kalpo par iedvesmu un dzinuli arvien lielākai reģiona iedzīvotāju vēlmei kļūt par uzņēmējiem. ALTUM no savas puses sniegs visu nepieciešamo atbalstu šajā aizraujošajā ceļā. ”

Pasākumā individuālas konsultācijas sniegs vairāk nekā 10 organizācijās: ALTUM, Jēkabpils pilsētas pašvaldība,  LIAA, Lauku atbalsta dienests,  LLKC, SEB, Citadele, Swedbank , Mācību centrs BUTS, Zemgales uzņēmējdarbības centrs, Jēkabpils uzņēmēju biedrība, u.c.

Attīstības finanšu institūcija ALTUM ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas sniedz valsts atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Papildu informācija:

Sandra Eglīte

ALTUM sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 67774244, 26577810,

sandra.eglite@altum.lv

www.altum.lv www.facebook.com/altumLV
Twitter: @AltumLV

 

Upcoming events
All