Ceļiniek, piestāj 17 jaunās salās Sēlijā!

24.01.2019.

Dodoties iepazīt svešas valstis un kultūras, mēs visi sirds dziļumos alkstam šīs zemes ieraudzīt caur vienkāršo cilvēku ikdienas dzīvi, jo tikai tā var iegūt īstās smaržas, garšas un sajūtas. Aizvien vairāk cilvēki tiecas pēc nesamākslotības, svaiguma, mājīguma un sirsnības.

Tāda ir Sēlija – tūrisma industrijas un rutīnas nesamaitāta, nedaudz skarba un – ļoti īsta. Sēlis ir vienpatis, mežu, purvu un pļavu cilvēks, kurš nogurušam ceļiniekam aizdos savu mēteli, uzvārīs siltu groku un nosēdinās pie sprakšķošas malkas plīts, lai kopīgi paklusētu par lielām lietām.

Sēlijas salas ir 17 mazas apdzīvotas vietas, kas pagājšgad izaugušas starp Sēlijas baltajiem ceļiem, izveidojot katra savu, unikālu tūrisma piedavājumu. Šajā sezonā tās pirmo reizi atvērs durvis tūristiem, ļaujot ielūkoties lauku cilvēku dzīvesveidā, likteņstāstos, leģendās un godu svinēšanas tradīcijās.

Kopienu entuziasti savus tūrisma piedāvājumus izveidojuši  Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma  19.3. “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”projekta  „„Sēlijas salas” – tematiskais tūrisms mazajās lauku apdzīvotajās vietās kā ekonomiskās un sociālās izaugsmes veicinātājs Sēlijā” ietvaros, kuru īsteno  trīs lauku partnerības – “Lauku partnerība “Sēlija””, Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi” un “Aizkraukles rajona partnerība”.

Ikgadējā tūrisma izstādē – gadatirgū “Balttour 2019” Ķīpsalā 1.-3.februārī aicinām uzzināt par  jaunizveidoto Sēlijas salu piedavājumu, satiekot pašus saliniekus, bet vēlākai izpētei paņemot līdzi apjomīgu drukātu materiālu – bukletu, kurā atrodams ikvienas salas tūrisma piedāvājuma apraksts un cita ceļiniekam noderīga informācija.

Izstādes “Balttour 2019” laikā Sēlijas salas meklējiet Sēlijas pašvaldību stendu pudurī, bet vēlāk – starp Lietuvu un Latviju, kur saplūdušas divas kaimiņvalstu kultūras, vēl aizvien saglabājušies dziļākie meži un skaļākās lakstīgalas!

 

Biedrība “Lauku partnerība Sēlija”

Daina Alužāne, tālr.22335439

e-pasts daina.aluzane@gmail.com

Bukleta elektroniskā versija

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi