Bērnu rotaļu laukums Koknesē

10.05.2018.

2018.gada 27.aprīlī mazie koknesieši ar saviem vecākiem un vecvecākiem pie Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra pulcējās priecīgā notikumā – bērnu rotaļu laukuma atklāšanā. Necerēts pārsteigums klātesošajiem bija šīs ēkas pirmās saimnieces baroneses fon Lēvenšternas ierašanās. Dodot savu labvēlību, lai šajā laukumā bērni jauki pavadītu laiku.

Lai bērni varētu kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, aktīvi kustoties un spēlējoties brīvā dabā, pie dienas centra tika atklāta aktīvās atpūtas zona ar tādām rotaļu ierīcēm kā mašīna ar slidkalniņu, divvietīgās šūpoles (krēsliņš arī pašiem mazākajiem), šūpoles – balansieris, vingrošanas komplekss, karuselis, slidkalniņš, āra trenažieris, kā arī ierīkots gumijas segums vietās, kur tas ir nepieciešams, lai samazinātu bērnu sasišanās iespējamības risku. Laukuma konstrukcijas ir speciāli veidotas dažāda vecuma bērniem, lai katrs atrastu sev tīkamu aktivitāti. Darbošanās rotaļu laukumā attīsta un pilnveido bērnu kustību koordināciju un veiklību, kam ir svarīga nozīme bērnu kaulu un muskuļu sistēmas attīstībā, tiek sekmēta fiziskā, garīgā, sociālā attīstība, panākts draudzīgs kontakts ar vienaudžiem, veicināts veselīgs dzīves veids ne tikai bērnu vidū, bet arī vecāku un vecvecāku vidū.

Rotaļu laukumu ierīkoja SIA „Ksil Baltics”.

Uzsverot Ģimenes atbalsta centra apsaimniekotās barona Lēvenšterna ēkas vēsturisko nozīmi, pie rotaļu laukuma tiks uzstādīts informatīvais stends ar foto un aprakstu par ēkas kultūrvēsturi un nozīmīgumu.

Projekta izmaksas ir 18 218,21.21 eiro, tajā skaitā 90% jeb 16046.29 eiro – Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA atbalsts un 10% jeb 2 171,92 eiro – Kokneses novada domes līdzfinansējums. Projekta Nr. 17-04-AL08-A019.2201-000004.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi