Iegādājas mērniecības instrumentus

20.07.2022.

Īstenojot projektu Nr. 22-04-AL08-A019.2102-000003 “Mērniecības instrumentu iegāde” un saņemot finansiālu atbalstu no Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. -2020.gadam apakšpasākuma 19.2 “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē 19.2.1 “Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas”, rīcībā Nr. 1 “Uzņēmējdarbības uzsākšana un attīstība ar lauksaimniecību nesaistītā darbību radīšanā un attīstīšanā”, sertificēts mērnieks Gatis Grunšteins savā darbā sācis izmantot Trimble S5 ROBOTIC tahimetru, Trimble R12i GNSS uztvērēja komplektu ar Trimble TSC5 lauka kontrolieri un Trimble ACCESS lauka programmatūru.

Trimble S5 tahimetrs ir balstīts uz tādām sevi pierādījušām tehnoloģijām kā SurePoint™, magdrive, DR Plus EDM, lai palīdzētu strādāt efektīvāk, saglabājot visaugstāko precizitāti. Plūstošā un klusā Trimble magdrive elektromagnētiskā tehnoloģija nozīmē mazāk kustīgu daļu, kas samazina apkalpošanas izmaksas. Trimble SurePoint aktīvi koriģē nevēlamas kustības, piemēram, vēju, vibrāciju un statīva iegrimšanu. Trimble DR Plus EDM ļauj mērīt ar mazāk stacijām.

Trimble R12i GNSS ir pirmā un vienīgā šāda veida izstrādātā sistēma, kas ļauj mērniecības profesionāļiem strādāt vēl efektīvāk. Aprīkots ar tādām modernākajām tehnoloģijām kā Trimble TIP Tilt Compensation (IMU), Trimble HD-GNSS, Trimble SurePoint, Trimble xFill un Trimble ProPoint. Šī sistēma pārspēj līdz šim esošo priekšstatu par GNSS izmantošanas iespējām un sniedz lietotājam spēju strādāt un uzkrāt GNSS datus neatkarīgi no vides. Šī tehnoloģija pārsniedz līdz šim lietoto fixed/float precizitātes kontroles metodiku un daudz precīzāk nosaka kļūdas, nekā tradicionālās GNSS tehnoloģijas, jo īpaši grūtos vides apstākļos. Samazinoties konverģencei tiek samazināts rezultāta un risinājuma iegūšanai nepieciešamais laiks, tiek paaugstināta mērījumu precizitāte un uzticamība rezultātiem. Tas dod iespēju samazināt mērījumiem patērēto laiku.

Trimble TSC5 kontrolieris apvienojumā ar Trimble Access™ lauka programmatūru ļauj veikt precīzus mērījumu darbus uz lauka. Trimble TSC5 ir aprīkots ar 5” skārienjūtīgo ekrānu, ko viegli var redzēt saules gaismā, pilnu QWERTY tastatūru, Android 10 operētājsistēmu un Qualcomm SDA660 procesoru, kas nodrošina ātru, efektīvu darbību. Tas ir īpaši izturīgs ar aizsardzības klasi IP65 un aprīkots ar ietilpīgu akumulatoru. Trimble TSC5 kontrolieris ir viegls, tāpēc to ir ērti pārnēsāt un lietot.

Ar šādu ieguldījumu tiks sasniegts projektā izvirzītais mērķis – mērniecības un ar to saistīto pakalpojumu izveidošana un attīstīšana Aizkraukles rajona partnerības teritorijā.

Aizkraukles rajona partnerības teritorijā tiks sniegti pakalpojumi ar šobrīd modernākajiem mērniecības instrumentiem, kas samazina darbu izpildes termiņus un nodrošina profesionālo darbību, sniedzot klientiem augsti kvalificētus pakalpojumus.

Mērniecības darbos nepieciešams izmantot mūsdienīgus datorizētus un automatizētus mērniecības instrumentus un tehnoloģijas, kas paaugstina darba produktivitāti, efektivitāti un nodrošina augstas precizitātes darbu jebkādos vides apstākļos ar plašām lietojuma iespējām. Mērniecības darbu precizitāte īpaši būtiska un svarīga ir zemes kadastrālajā uzmērīšanā un ģeodēziskajos darbos. No zemes kadastrālajā uzmērīšanā iegūtajiem mērījumiem un to rezultātiem ir iespējams iegūt daudz augstākas precizitātes datus par robežu un citu objektu izvietojumu apvidū. Ģeodēzisko darbu veikšanai būvniecības procesa laikā nepieciešams veikt precīzus dažādus augstumu un būvobjektu novērošanas (monitoringa) mērījumus, inženierkomunikāciju izpildmērījumus, nospraust izbūvējamās konstrukcijas un dot atzinumu par novirzēm no projekta dokumentācijas. No ģeodēziskajā izpētē uzmērītajiem un iegūtajiem rezultātiem ir atkarīgas gan būvniecības metodes, gan izmantotās tehnoloģijas un resursi.


Kopējās izmaksas: 43 800,00 EUR

Kopējās attiecināmās izmaksas: 30 000,00 EUR

Apstiprinātais publiskais finansējums: 21 000,00 EUR

 

 

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi