Mārtiņa baltās baznīcas aktivitātes

20.08.2020.

Sakrālās celtnes ir Jaunjelgavas centrālo tūrisma apskates objektu vidū, reprezentējot 20.gadsimta kultūras fenomenu. Jaunjelgavas evaņģēliski luteriskā baznīca ir vienīgā padomju varas gados uzceltā luterāņu baznīca Latvijā.

Ar Mārtiņa Baltās baznīcas atbalsta biedrības projektu “Jaunjelgavas evaņģēliski luteriskās baznīcas pasākumu nodrošināšana” ir pilnveidota baznīcas tehnisko resursu bāze, iegādājoties projektoru, pārvietojamu ekrānu ar statīvu un  portatīvo skaļruni, lai inovatīvi papildinātu baznīcas publisko pakalpojumu piedāvājumu un pieejamību dažādām mērķgrupām.

Kā turpinājums ir Jaunjelgavas ev. luteriskās draudzes projekts ar tādu pašu nosaukumu, kura ietvaros iegādāta fotokamera ar filmēšanas iespējām, 10 prožektori ēkas izgaismošanai un zāles pļāvējs teritorijas sakopšanai.

Projekti tika balstīti uz vietējo iedzīvotāju interesi izmantot baznīcas ēku ne tikai kristīgajiem pasākumiem, bet arī koncertiem un citiem kultūras un izglītojošiem pasākumiem, veidojot mūsdienīgi aprīkotu, atšķirīgu pasākumu norises vietu Jaunjelgavā un vienlaikus saglabājot pilsētas vēsturisko mantojumu.

Projektu uzraudzība tika veikta 23.07.2020.

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi