Laiks laukiem! Ko Eiropa dara kaimiņmājā?

09.02.2020.

 Aicinām jūs pievienoties biedrības “Latvijas Lauku forums”, biedrības “Balvu rajona partnerība” un biedrības “Aizkraukles rajona partnerība” rīkotajos pasākumos!

 Laiks laukiem!

Ko Eiropa dara kaimiņmājā?

 Norises laiks: ceturtdiena, 2020. gada 13.februāris plkst. 15.00-19.00

Norises vieta: Rugāji, Rugāju novads

 

Norises laiks: piektdiena, 2020. gada 14.februāris plkst. 19.00 – 21.30

Norises vieta: Staburaga saieta nams, Staburags, Jaunjelgavas novads

 

13. un 14. februārī Balvu rajona partnerības un Aizkraukles rajona partnerības darbības teritorijās varēs iepazīsties un izzināt vairākas vietējas iniciatīvas, kas radītas vai pilnveidotas ar Eiropas Savienības atbalstu. Aicinām ikvienu, kam ir iespēja pievienoties tikšanās Rugājos un Staburagā, lai ieklausītos pieredzes stāstos par kaimiņu paveikto un uzzinātu vairāk par Eiropas investīciju sasniegtajiem rezultātiem. Klātesošie dzirdēs pieredzes stāstus par lielām lietām mazās vietās, iesaistīsies vērtīgās sarunās par to, kā iedzīvotāju kopienas vajadzības mijiedarbojas ar Eiropas Savienības sniegtajām iespējām. Sanākušos palutināsim ar uzkodām un dzērieniem.

Kampaņas pasākumā Rugājos būs iespējams dzirdēt pieredzes stāstus par ģimenes saimniecību pēctecību, par jaunu saimniecību veidošanu un aktivitāšu dažādošanu, kā arī smelties iedvesmu no radošās uzņēmējdarbības un mazās uzņēmējdarbības uzsākšanas stāsta laukos. Tāpat Rugāju centrā aicināsim iepazīties ar pašvaldības īstenoto brīvdabas estrādes projektu. Pavisam īpašs stāsts būs par kanisterapijas izmantošanu, palīdzot vardarbībā cietušajiem.

Rugājiešos un pasākuma viesos ieklausīsies un savu skatījumu par iespējām reģionos paudīs Zemkopības ministrijas ministrs Kaspars Gerhards un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks.

 Kampaņas pasākumā Staburagā dzirdēsim iedvesmas stāstus par vietējā kultūrvēsturiskā mantojuma un tautas tradīciju saglabāšanu, par tūrisma attīstību un senču mantojuma saglabāšanu augkopībā, smelsimies iedvesmu, iepazīstot inovatīvus risinājumus mobilitātes iespējām laukos, veidojot laukus par mūsdienīgu uzņēmējdarbības un dzīves vidi. Staburaga saieta namā būs iespējams sajust vietējo kopienu drosmes, atraktivitātes un radošuma spēku.

 Viesojoties Latvijā šī gada 17. janvārī, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietniece demokrātijas un demogrāfijas jautājumos Dubravka Šuica uzsvēra, ka kohēzija un atbalsts lauku teritorijām, kurās vērojama depopulācija, reta apdzīvotība un darbaspējīgo cilvēku emigrācija, ir viena no viņas darba prioritātēm. Ar Eiropas Savienības atbalstu iedzīvotāji var attīstīt savu uzņēmējdarbību laukos, uzsākt jaunus projektus, kas palīdz attīstīties gan pašiem, gan vietējai kopienai.

Aicinām ieplānot arī nākamās kampaņas „Mans reģions. Mana Eiropa. Mana nākotne” LLF organizētajās tikšanās Zemgalē un Latgalē:

Februārī

  1. februārī plkst. 17.30, Ludzas novadā
  2. februārī plkst. 12.00, Līvānu novadā

Martā

  1. marts plkst. 15.00, Baltinavas novadā
  2. martā plkst. 17.30, Svētē, Jelgavas novadā
  3. martā plkst. 15.00, Lūznavas pagastā, Rēzeknes novadā
  4. martā plkst. 11.00, Kārsavas novadā

Aprīlī

  1. aprīlī plkst. 17.30, Zemgalē, Glūdas pagastā, Jelgavas novadā
  2. aprīlī plkst. 17.30, Rundāles novadā
  3. aprīlī plkst. 12.00, Aglonas novadā
  4. aprīlī plkst. 17.30, Ciblas novadā
  5. aprīlī plkst. 10.00, Gārsenē, Aknīstes novadā
  6. aprīlī plkst. 10.00, Pilkalnē, Neretas novadā
  7. aprīlī plkst. 17.30, Tērvetes novadā

Parādīt, ka Eiropa ir tepat un ikdienišķās lietās saskatāma, kā rezultāts mērķtiecīgām rīcībām kohēzijas, lauku attīstības un citu politikas plānu īstenošanas rezultāts, ir viens no biedrības “Latvijas Lauku forums“ (LLF) mērķiem, iesaistoties Eiropas Komisijas kampaņā “Mans reģions, mana Eiropa, mana nākotne”. Kampaņas mērķis ir informēt par Eiropas Savienības sniegto atbalstu projektiem un aktivitātēm reģionos, par pieejamo finansējumu mazajām un vidējām saimniecībām, par jauniešu attīstības un izglītības iespējām un citām atbalsta programmām. Plašāka informācija par Eiropas sniegtajām iespējām laukiem un reģionu iedzīvotājiem ļauj saskatīt un izzināt dzīves kvalitātes uzlabošanas un ekonomikas attīstības iespējas, vienlaikus radot vietu diskusijām par efektīvāku un mērķtiecīgāku atbalstu lauku telpā.

Ar cieņu

Anita Seļicka,

Biedrības „Latvijas Lauku forums” izpilddirektore

+ 371 288 55 427

laukuforums@gmail.com

www.lllf.partneribas.lv

Facebook: LLF  |  Twitter/Instagram: @laukuforums

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi