DIŽPROJEKTS 2018

03.02.2019.

Arī šogad noteiksim LEADER Dižprojektu – Vietējo iniciatīvas projektu, kas realizēts VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA vai EZF fonda atbalstu un kas ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums. Ir uzsākta projektu konkursa “Dižprojekts 2018” balsošana!

Konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER finansējuma atbalstītiem projektiem. Konkursa laikā galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Biedrība “Aizkraukles rajona partnerība” Dižprojektam 2018 izvirza projektu “Kalnmuižas (Apaļā) ezera mākslinieciska izgaismošana, izmantojot saules enerģiju”

PROJEKTA NOSAUKUMS:  Kalnmuižas (Apaļā) ezera mākslinieciska izgaismošana, izmantojot saules enerģiju

ĪSTENOTĀJS:  Biedrība ”Zaļais pulss”

VIETA:  Skrīveri

PROJEKTA VADĪTĀJS:  Edgars Stankevičs

PROJEKTA ĪSTENOŠANAS LAIKS:  26.06.2017-31.10.2018

PROJEKTA FINANSĒJUMS:  kopējās izmaksas 27 460,44 EUR , ELFLA publiskais finansējums  24 714,39  EUR

PROJEKTA APRAKSTS:  Projektā tiek izmantota atjaunojamā – saules enerģija objektu izgaismošanai bez infrastruktūras (projekta realizācijas vietai tuvumā nav elektroenerģijas līnijas). Biedrība “Zaļais pulss” sniedz specifiskas konsultācijas par saules bateriju uzstādīšanas niansēm, izmantošanas lietderību un sistēmas saslēgšanu. Apmeklējot  Kalnmuižas (Apaļo) ezeru gida pavadībā, var iegūt plašākas zināšanas par šo apgaismes sistēmu.

Idejas autors Udo Pērsis:

“Viss objekts izrādījās īsts diplomdarbs. Projekta realizācijas vieta ir ļoti skaista, taču pie tās nav nekādas infrastruktūras. Uz ezera saliņu ved tikai divi gājēju tiltiņi. Aizrāvušies ar ideju nepadomājām, ka visi  materiāli – stabi, būvniecības materiāli, stalažas ir jānogādā uz saliņu nesot. Uz saliņas nav elektrības un ir ļoti vājš interneta signāls, kas apgrūtināja  objekta monitoringu un automātikas vadības sakārtošanu. Realizējot projektu, tika iegūtas jaunas zināšanas, jo bijām spiesti mācīties un uzklausīt kolēģu ierosinājumus. Projekts pierādīja, ka ir iespējams realizēt projektus tur, kur nav mūsdienīgas infrastruktūras, bet šādiem izaicinājumiem ir jābūt zinošam, drosmīgam un radošam kolektīvam.”

Projekta mērķis: Izgaismot Kalnmuižas (Apaļo) ezera saliņu un tiltiņu izmantojot saules enerģiju.

Ar pārējiem izvirzītajiem Dižprojektiem iespējams iepazīties šeit: http://llf.partneribas.lv/archives/5333

Sociālo tīklu populārākais projekta īstenotājs saņems īpašo pārsteigumu! Balso par dižākajiem projektiem līdz 19. februārim! Spied “like” un iespējams tieši mūsu izvirzītais projekts iegūs simpātiju balvu. Links šeit.

     

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi