Konkursā “DIŽPROJEKTS” 2017 projektam “Jaunjelgavas pārceltuve pār Daugavu” II vieta

02.03.2018.

Dižošanās akcija – konkurss „Dižprojekts” notiek jau septīto reizi. Biedrība „Latvijas Lauku forums” konkursu organizē, lai popularizētu reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas projektos ar LEADER pieejas finansējuma atbalstu, iedrošinot Latvijas iedzīvotājus drosmīgam lēmumam – dzīvot un aktīvi darboties laukos. Konkursam tika pieteikti divdesmit četri projekti no visiem Latvijas reģioniem ar ko vietējie lepojas.

„Konkursa „Dižprojekts 2017” kandidātu īstenotie projekti ir brīnišķīgs apliecinājums Latvijas lauku iedzīvotāju uzņemīgumam, mērķtiecībai, spējai īstenot ambiciozas un inovatīvas idejas, tādējādi sekmējot vietējās ekonomikās attīstību un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu. Īstenotās idejas un radītie rezultāti kalpo kā izcili piemēri mērķtiecīgai un efektīvai Eiropas Savienības fondu ieguldīšanai, kas ir devis iespēju īstenot nozīmīgus projektus un inicatīvas, kalpojot kā papildinājums pašu īstenotāju finanšu un citiem resursiem. Šie ir Latvijas lepošanās stāsti, un tie nav neparasti izņēmumi vai nejaušas veiksmes stāsti, bet gan apzinātas un mērķtiecīgas lauku cilvēku rīcības sasniegums,” norāda „Latvijas Lauku foruma” izpilddirektore.

Ikviens var gūt iedvesmu no 2017. gada konkursa „Dižprojekts” nominācijai izvirzītajiem kandidātiem: sniegts ieguldījums uzņēmējdarbības pilnveidē, kas spēcina vietējo ekonomiku, veikta gan vietējiem iedzīvotājiem, gan plašākai publikai pieejama teritoriju labiekārtošana, izveidoti jauni sabiedriskie pakalpojumi, pilnveidotas brīvā laika aktivitātes un radīti risinājumi dabas un kultūras mantojuma izpētei un mūsdienīgai iepazīšanai.

Otro vietu nominācijā „Dižprojekts 2017” ieguva SIA GFK CENTRS īstenotais projekts “Jaunjelgavas pārceltuve pār Daugavu”, ko izvirzīja biedrība “Aizkraukles rajona partnerība”. Pārcelšanās pār mūsu Likteņupi Daugavu starp Jaunjelgavu un Klidziņu vien dažās minūtēs ir ieguvumi izglītojošās, garīgajās un materiālajās jomās gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem.

Konkursa „Dižprojekts” mērķis nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto un sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto visā Latvijā, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

 Vairāk informācijas par „Dižprojektam 2017” pieteiktajiem projektiem iespējams iepazīties šeit:  http://llf.partneribas.lv/archives/4343

Komentāru nav
Pievienot komentāru
Tuvākie notikumi
Visi